Biografie

De reputatie van de tweetalige pionier Brainpower spreekt voor zich: een uniek kwaliteitsmerk van een toegewijd artiest / ondernemer die tijdens zijn carrière tot nu toe maar liefst ruim 50 gouden/platina platen & awards op zijn naam mocht zetten. Zijn talloze hits zitten in de geheugens - en vooral de harten - van meerdere generaties gegrift.Na ruim 1,3 miljoen platen verkocht te hebben als artiest/songwriter blijft de ontwikkeling van deze meester-woordkunstenaar evident.

Zijn muziek is te horen in verschillende films, oa in de Amerikaanse blockbuster “The Equalizer 2” (behaalde wereldwijd nummer 1) met Denzel Washington. Tevens won hij een Global Peace Song Award in de Verenigde Staten.

Zijn negende studio album ‘Barlito’s Way’ verscheen in 2021 in een gewone versie en een deluxe versie en bevat producties van oa Willie B (Kendrick Lamar) & Sid Roams (Eminem)

Brainpower deed vorig jaar ook nog een uitverkochte club tour en in Oktober 2022 begint zijn theater tour.

Momenteel werkt hij onder meer aan twee nieuwe albums

————————————————————
Brainpower is meer dan een rapper. Naast gepassioneerd artiest is Gertjan ‘Brainpower’ Mulder tevens producer, label-eigenaar, (stem-) acteur, presentator en ondernemer. Als songwriter werkt hij met (en voor) andere artiesten en projecten in binnen en buitenland (variërend van Kinderen Voor Kinderen tot Eva Simons). Hij is tevens regelmatig te zien op televisie vanwege zijn enorme muziek-, film- en popcultuur-kennis. Ook nam hij de productie en regie voor zich bij een deel van zijn ruim 50 videoclips.

Verder is hij doctorandus in de Communicatiewetenschap en verzorgt hij ook als inspirator lezingen: hij is een veelgevraagd spreker voor Masterclasses en workshops.

Tijdens een workshop / masterclass van Brainpower komt zijn onbetaalbare & decennialange praktijk-ervaring samen met zijn gedrevenheid om op verbindende wijze informatie over te brengen.

Instagram/Twitter/Facebook: @MCBrainpower

www.mcbrainpower.nl