Brainpower in de jury van The Next MC op 101.TV

Brainpower op Roepaen Reggae
08/18/2013
Brainpower nummer op Internationale ‘Hands On Hip Hop’ compilatie Album
10/23/2013

Brainpower is jurylid in het tweede seizoen van The Next MC. De ervaren rapper gaat samen met RotjochNegativ en Tim Beumers op zoek naar raptalent met scherpe lyrics en een goede flow. Inmiddels hebben ruim duizend MC’s zich aangemeld, waarvan een groot deel in het programma te zien zal zijn. De presentatie ligt in handen van BNN-presentatrice Geraldine Kemper en rapper Kraantje Pappie. The Next MC is vanaf 25 oktoberelke vrijdag om 22.00 uur te zien op 101.TV. Meer info op thenextmc.nl.

Brainpower neemt het stokje over van Faberyayo, die te druk is met zijn nieuwe album en boek om het programma de aandacht te geven die het volgens hem verdient. Het nieuwe jurylid heeft een andere stijl dan zijn voorganger, maar gelooft dat hij een goede match is met de rest van de jury. Brainpower: ‘Ik wil graag mijn passie voor het vak kwijt. Daarbij zal ik waar mogelijk mijn ervaring delen. Ik blijf gewoon dicht bij mezelf en ik denk dat deze vier juryleden elkaar heel goed kunnen aanvullen’.

De reputatie van Brainpower spreekt voor zich. Hij ontving tijdens zijn carrière meerdere gouden en platina platen en won vele awards (oa: TMF, MTV Europe, MOBO & Edison). Bovendien was hij de eerste Nederlandstalige solo MC die nummer 1 hits scoorde in Nederland en België en heeft tientallen chart notities op zijn naam staan. En wat lang niet iedereen weet is dat hij ook ervaring heeft met het meedoen aan een talentencompetitie: in 1998 won hij De Grote Prijs van Nederland. Momenteel is hij zowel nationaal als internationaal druk bezig met zijn carrière. Het presentatieduo kent elkaar uit de studio; Geraldine en Kraantje Pappie namen de track Achtbaan op voor het programma Spuiten en Slikken.

Comments are closed.